به نام خدا
نام محقق: ثریا مقنی اصفهانی از راهنمایی آمنه
موضوع:
انفجار دانش در علوم وفناوری و توسعه آن به کلیه شئون زندگی انسان و از جمله به حوزه تعلیم و تربیت موجب شده که نظام های آموزشی نیز در فناوری های جدید برای توسعه اشکال جدید آموزشی مانند آموزش باز و آموزش مجازی استفاده کنند . به علاوه ورود رایانه ها به نظام آموزش، یادگیری را تحت تاثیر قرار داده است.
طر ح مساله
13 سال با کلاس هایی مواجه بودم که فقط می توانستم وارد انها شوم و مطالبی را یا با استفاده از نقشه یا به صورت سخنرانی برای دانش آموزان توضیح دهم و این رانیز درک می کردم که از 30 نفر دانش آموز ممکن بود فقط چند نفری حواسشان به کلاس باشد و گوش دهند چون کاملا مشخص بود با خمیازه هایی که یکی پس از دیگری آغاز می شد و یا با ورقه هایی که جلو دستشان می گذاشتند و آن را خط خطی میکردند می توانستم این را بفهمم که کلاس اصلا برایش جالب نبود و درک بعضی از مطالب بسیار برایشان مشکل بود این بود که تصمیم گرفتم تا جایی که می توانم تنوعی را در کلاس ایجاد نمایم.اما بهتر بود که مسئله را با خود دانش آموزان در میان بگذارم بنابراین مسئله را با نماینده تمام پایه ها مطرح کردم به این شکل که : آیا اگر ما یک کلاس جداگانه (تخصصی) برای علوم اجتماعی داشته باشیم جذابیت درس بیشتر خواهد شدیا نه؟
ابتدا در مورد این سوال فکر کنید و بعد با مشورت با هم کلاسی هایتان جواب را به من بدهید و سپس با مدیر مدرسه نیز صحبت کردم و او از من فرصت خواست.
خلاصه در نیمه دوم آبان ماه مدیر گفت که با تخصصی کردن کلاس ها موافق است و دانش آموزان نیز نظر موافق داشتند.
نتیجه گیری:
پس از گذشت یکسال دانش آموزان من دیگر مانند سال های قبل غیر فعال نبودند بلکه با دید باز به مسائل نگاه می کردند و درس علوم اجتماعی نیز دیگر حفظ کردن یک سری مفاهیم مستقل و اسامی اشخاص و جاها و مکان ها نبود بلکه دانش آموزان کاملا در کلاس ملموس با واقعیت های تاریخی و جغرافیایی و اجتماعی برخورد کردند ودر حد خود آنها را درک کردند. پس می توان چنین نتیجه را خلاصه کرد: با استفاده از جذابیت و تخصصی کردن کلاس روح تازه ای به کلاس علوم اجتماعی بخشیدم