به نام خدا
موضوع : چگونه دانش آموزان را به مطالعه علاقمند کنیم؟
محقق : سیمین ویسی – 85-86
مقدمه
میزان توجه به کتاب و کتابخوانی نشانگر رشد فرهنگی و ملی هر کشور است و امروز تعداد کتابها و نشریه های منتشر شده هر کشور در طول سال، کتابخانه- نویسندگان- مترجمان و ناشران به عنوان معیارها اساسی و محکم توسعه یافتگی کشورها مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین بی توجهی به کتاب و کتابخوانی یک بیماری فرهنگی و اجتماعی به حساب می آید.
بیان مساله
آنچه برای بنده و شاید برای همه ما سوال باشد بی رغبتی دانش آموزان به کتابهای غیر درسی و نبود کتابهای با توجه به سطح یادگیری دانش آموزان و کمبود فضای آموزشی که جای مناسب برای مطالعه آنها باشدو یا فضایی کتابخانه ها پر از کتابهای فرسوده- گرد وغبار گرفته و بدون استفاده می باشد. پس با توجه به اینکه رشته تحصیلی خودم علوم اجتماعی است پس می طلبد که دانش آموزان حتما مطالعه غیر درسی داشته باشند ابتدا سوالاتی را بصورت سوالات کتبی در اختیار آنها قرار دادم.
1- دوست دارید بیشتر چه کتابهای را مطالعه کنید.
2- در 24 ساعت روزانه چند ساعت را به مطالعه کتابهای غیر درسی می پردازید.
3- ایا اصلا مطالعه غیر درسی دارید؟ در غیر اینصورت دلیل آن را بیاورید.
4- در مورد وضعیت کتابخانه مدرسه گزارشی ارائه دهید.
5- دوست دارید که مدرسه چه اقداماتی در زمینه گرایش شما به کتاب و کتابخوانی انجام دهد.
نتیجه گیری
ای کاش همه معلمان خوب و دلسوز، نیازهای کودکان و نوجوانان را درک می کردند و می دانستند که آنها به اطلاعات زیادی نیاز دارند، اطلاعاتی که آنها را برای زندگی در این دنیای بزرگ آماده کند. بعد از گذشت 6 ماه از سال تحصیلی از همکاران و دانش آموزان در مورد روش اجرا شده در مورد تشویق دانش آموزان به مطالعه به نتایجی رسیدم.
- خزانه لغات دانش آموزان افزایش پیدا کرده بود و حتی ابراز بیان و سخنرانیهای آنها در جشنها قابل ستایش بود و از این امر دبیر ادبیات بسیار خوشحال و خشنود بود.
- میزان خجالتی و گوشه گیری بعضی از دانش آموزان کاسته شده بود.
- دانش آموزان خود لیست کتابهای مورد نیازشان را به دفتر آموزشگاه ارائه می دادند.
- ذهن دانش آموزان به کنجکاوی و مطالعه نسبت به گذشته بیشتر فعالتر شده بود.
- هدیه کتابهای متعدد توسط اولیاء دانش آموزان و افراد خیر
- تحول بزرگی در کتابخانه مدرسه ایجاد شده بود بطوری که دیگر در کتابخانه بسته نبود و دانش آموزان در گرفتن کتاب از کتابخانه رقابت داشتند.
- معلمان در پایان درس کتابهای جدید کتابخانه را برای دانش آموزان معرفی و گاه نکات جالبی را از آن بر ای آنها می خوانند.
- در یادگیری آنها حتی در درس های دیگر مانند علوم اجتماعی – علوم- ادبیات- دینی و قرآن، دبیران و دانش آموزان احساس رضایت داشتند.
- تهیه فرمهای ارزیابی در صفحه پایانی کتابهای کتابخانه .