به نام خدا
موضوع : کاهش رفتارهای نامطلوب دانش آموز توجه طلب پایه سوم مرکز مهارتهای حرفه ای
محقق : فرانک علویزاده - 86
مقدمه
هنگامی که وارد یک مدرسه می شویم دانش آموزان زیادی را می بینیم که از جنبه های مختلف با یکدیگر تفاوت دارند . این تفاوتها نه تنها در جنبه های فیزیولوژیکی و جسمی قابل ملاحظه است. بلکه در رفتار و کردار شخصیت آنها نیز دیده می شود . گروهی از دانش آموزان افرادی پرشور اجتماعی، فعال بوده و در امور تحصیلی و پرورشی خود مشکل چندانی ندارند، بر عکس عده دیگر بصورت مختلف رفتارهای ناسازگارانه از خود نشان داده فاقد توانایی لازم برای ایجاد رفتار طبیعی و متعادل هستند. این قبیل رفتارها تنها به یک محیط خاص محدود نشده بلکه در شرایط دیگر نیز چنین رفتارهایی را از خود بروز می دهند. ممکن است افرادی نیز پیدا شوند که با دستبرد زدن به لوازم و اشیا دانش آموزان یا اموال مدرسه اقدام بدزدی نمایند و با گفتن سخنان دروغ سعی در تحمیل نظرات و عقاید خود به دیگران داشته باشند
بیان مساله
من مدیر مرکز مهارتهای حرفه ای دختران در شهر سنندج می باشم و حدود 20 سال سابقه خدمت در مدارس استثنایی را دارم در این مرکز دانش آموزانی مشغول به تحصیل می باشند که دوره 5 ساله ابتدایی را در مدارس استثنایی ویژه دانش آموزان کم توان ذهنی گذرانده باشند. در این مرکز حدود 40 دانش اموزان در سه پایه تحصیلی (اول-دوم-سوم) مشغول به تحصیل می باشند.
اهداف، برنامه ها و کتب درسی این دوره با مدارس راهنمایی عادی متفاوت می باشد.
در این مرکز بیشتر سعی بر آنست که دانش آموزان را با حرفه ای شغلی آشنا نمایند تا در آینده از نظر اقتصادی خودکفا بوده و از نظر مالی بتوانند باری از دوش خانواده برداشته و مفید واقع شوند.این دانش آموزان اکثرا از خانواده های کم درامد، پرجمعیت و بی سواد هستند.
دانش آموز مورد نظر من در این مرکز بیتا ن ام دارد و در پایه سوم مشغول به تحصیل می باشد بیتا 13 ساله است او ظاهری نامرتب دارد پدرش چند سال پیش بر اثر سرطان روده فوت نموده بیتا ششمین فرزند خانواده است سه فرزند خانواده که سالم هستند ازدواج نموده اند. یکی از برادرهایش از ناحیه دست و پا فلج است و یکی دیگر مشکل مغزی دارد. از نظر مالی وضعیت مناسبی ندارند و تحت پوشش کمیته امداد میباشند آنها در محله ای فقیر نشین زندگیی می کنند و ارتباط چندانی با دیگران ندارند.
مادر نیز مشکل ذهنی دارد و چندان به مسائل و مشکلات بیتا توجهی ندارند در جلسات آموزش خانواده حضور پررنگی ندارد و دلیل آن را مراقبت و نگهداری از فرزند معلول خود بیان می کند. گلایه های گاه و بیگاه دبیران و همکلاسی ها و برخی رفتارهای نامطلوب که شخصا مشاهده می نمودم من را بر آن داشت که در زمینه بهبود رفتارهای نامطلوب وی اقداماتی انجام دهم.
نتیجه گیری
در نتیجه اقدامات انجام شده بیتا توانست به نامناسب بودن برخی از رفتارهای خود پی ببرد و در زمینه اصلاح و بهبود انها همکاری نماید و ارتباط خوبی بین او با دبیران و همکلاسیها و همچنین با مادر خود پیدا نمود او یاد گرفت که با رفتارهای خوب و همکاری و احساس مسئولیت مورد توجه و تحسین و تشویق دیگران قرار گیرد.