به نام خدا
موضوع : بررسی علل لکنت زبان یک دانش آموز پایه دوم مقطع راهنمایی
محقق : فریبا پیر دهقان – 86-87
بیان مساله
مسئله اصلی که من برخورد داشته ام این است که چه کارهایی می توان انجام داد تا دانش آموز (الف-م) ( که دچار لکنت زبان می باشد و از این مسئله بسیار رنج می برد و همین مسئله باعث افت درسی و گوشه گیری این دانش آموز شده است): مانند سایر دانش آموزان از کلاس درس بدون اضطراب استفاده کند و از گوشه گیری و انزوای او جلوگیری شود.
دانش آموز (الف-م) 14 سال سن دارد و در پایه دوم راهنمایی تحصیل می کند. گوشه گیری و انزوای او، همچنین ضعیف بودن درسهایش باعث نگرانی دبیران و مسئولان مدرسه و خود من شده بود. بطوری که بعضی از دبیران اظهار می کردند که چرا این دانش آموز را ثبت نام نموده اید . تعدادی دیگر از دبیران می گفتند وی با استعداد می باشد اما علاقه ای به درس ندارد و بعضی دیگر هم اظهار می داشتند که بخاطرلکنت زبان شدیدی که دارد بهتر است در مدرسه استنایی باشد.
مسئله لکنت او باعث شده بود که از معلمان و همکلاسیهایش دوری کند و کمتر خود را در جمع نشان دهد.
نتیجه گیری
به نظر می رسد که هیچ چیزی گویاتر از علاقه و شور و شعف دانش آموز (الف-م) در تایید اثربخشی این طرح موجود نباشد.
بعضی وقتها که خود فراموش می کردم او را صدا بزنم تا در مراسم آغازین برنامه اجرا کند خود او یادآوری می کرد و از من می خواست تا در مراسم آغازین نیایش و یا مطلبیددیگری را بخواند.
از مربی پرورشی و سایر همکاران خواستم تا نظرات خود را در مورد دانش آموز (الف-م) به صورت جداگانه بنویسند و به من تحویل دهند. گزارش آنها خوشبختانه حاکی از تغییرات در رفتار و گفتار او بود به طوری دیگر او از پاسخ دادن شفاهی طفره نمی رفت و سرش را پائین نمی انداخت. مهمتر از همه دیگر چون گذشته کتابی را به بهانه ی خواندن تا مبادا دوستاش با او حرف بزنند و او خجالت بکشد را جلوی صورتش قرار نمی داد. به راحتی با دانش آموزان صحبت می کرد و نمی ترسید که شاید او را مسخره کنند. .