موضوع دزدی و دروغ گویی در دانش آموزان پایه چهارم
تهیه کننده : فرانک عسگری
سال : 86/85
مقدمه : راهنمایی کودکان از اهمیت خاصی برخوردار است ، زیرا کودکان آسیب پذیر ترین قشر جامعه هستند و تنوایی مقابله با مشکلات جامعه را ندارند و چون آیند ساز جامعه نیز هستند از این رو مقبله با مشکلات آنها هم صرفه ی اقتصادی دارد و هم باعث تربیت نسلی برخوردار از بهداشت روانی خواهد شد.
( گارمزی – 1975 ) معتقد است که اسیب پذیری فرد به دو عامل بستگی دارد .
عامل اول : آمادگی فرد برای پاسخگویی ناساز گارانه به تجربه های زندگی است که ممکن است از وراثت ، محیط ، یا تاثیر متقابل آنها بر یک دیگر ناشی شود .
عمل دوم : تجربه های زندگی که به فرد فشار می آورد اما مهمترین عامل مشکلات کودکان مواد زیر است : الف)دنیای در حال تغییر ب )تغییر در ساختار خانواده ج)بحران های اجتماعی ارزش های در حال تغییر .
توصیف مساله ی موجود و توضیح مساله :
در این پژوهش با دانش آموزی با نام سو گند سرو کار داریم . ده سال سن دارد . مدرک پدر و مادرش هردو دیپلم است . پدرش معتاد وبیکاراست . مادرش صبح ساعت 6 جهت نگهداری چند کودک از منزل خارج شده و ساعت 7 غروب به خانه بر می گردد و ماهیانه 60 هزار تومان در آمد دارد . یک برادر در مقطع راهنایی دارد که یک بار به جرم دزدی به زندان افتاده است و بیشتر روزش را با دوستان سپری می کند . پدرش اکثراوقات برای فروش وسایل خانه از خانه خارج می شود و یا در حالت خواب است . سوگند در خانه اغلب تنها به سر می برد و کارهای شخصی و داخل منزل را انجام می دهد . در درس ریاضی بسیار ضعیف است و حتی دست چپ و دست راست خود را تشخیص نمی دهد .گاهی دیر به مدرسه می آید و اکثرا آمدنش دلیل های کذب می آورد . منزلی که دار آن زندگی می کنند متعلق به دوست پدرش است و تا پایان سال 85 باید آن را تخلیه نمایند . از مسائل و مشکلات این دانش آموز ضعف درسی ، دروغ گویی و دزدی را می توان نام برد که مهمترین موضوع آن دزدی است .
نتیجه گیری
از آنجا که در هر کلاسی دانش آموزان بی نظم ، پرخاشگری ، گوشه گیرو درغگو و متقبل شاید وجود داشته باشد این اقدام پژوهی حتما بی تاثیر نخواهد بود همان طور نیز در کلاس ما دانش آموزان بی نظم و پرخشگرو ... کمرنگ تر شدند و بهترین دلیل این پژوهش حل مشل روحی و رفتاری دانش آموز و سپس پیشرفت تحصیلی او شد .
همان طور که هر انسانی لازم است مهارتهایی در زندگی کسب نماید باید همه معلمین ، اولیا و دانش آموزان نیز با مهرتهای تحصیلی و زندگی آشنا شده و عوملی که این مشکلات را ایجاد می کند شناسد وبا راهها وروش های مداخله ای حل مشکل آشنا شوند و این امر امکان پذیر نمی باشد مگر از طریق 1 – رسانه ها بصورت داستانی ، نمایشی و به طور مکرر آشنا شوند 2 – تشکیل جلسات مشاوره ای خانواده اجبارا هر یک یا دو ماه یک بار 3- آموزشهای ضمن خدمت برای معلمین و ... 4- در اختیار قرار دادن منابع و کتابهایی در این زمینه و روانشناسی و ...