به نام خدا
موضوع : کاهش ناهنجاریهای رفتاری و تلاش در جهت رفع پرخاشگری یک دانش آموز کلاس پنجم
محقق :فراست سبحانی – 85-86
مقدمه
آموزش و پرورش در دوره ی کودکی که زمان شکل گیری شخصیت و ایجاد عادات مختلف و پیشگیری از بروز مشکلات است آینده ی فرد و جامعه را بنا می نهد و مسیر حرکت مملکت را مشخص می سازد توجه به مسائل و مشکلات کودکان باعث پیشرفت و ترقی جامعه می شود و غفلت در رفع مشکلات آنان، خسارات جبران ناپذیری به بار می آورد . از این رو سرمایه گذاری و برنامه ریزی در آموزش و پرورش ابتدائی، از حساس ترین و مهمترین وظایف دست اندرکاران و مسئولان جامعه است و باید از اولویت ویژه ای برخوردار باشد.
بیان مساله
در میان دانش آموزان کلاس چهارم سال گذشته دانش آموزی وجود داشت که هر روز در زنگ تفریح شاهد برخورد شدید او با دیگر دانش آموزان بودم و همواره صدای جیغ و فریاد او به گوش می رسید. به طوری که رفته رفته بسیاری از همکاران و مسئولین مدرسه از دست او احساس نارضایتی می کردند من خیلی دوست داشتم که ارتباط نزدیکی را با او برقرار نمایم اما از آن جائی که دانش آموز کلاس من نبود این ارتباط تا حدودی کامل برقرار نشد. تا اینکه امسال این دانش آموز در کلاس پنجم مشغول به تحصیل شد. از همان روزهای اول با لحن تند و شدید در سر کلاس با بچه ها برخورد می نمود و در مقابل دانش آموزان دیگر هم واکنش نشان می دادند و تا حدودی باعث بی نظمی در کار تدریس و نظم و انضباط کلاس می شد. این دانش آموز گاهی احساس خستگی و فرسودگی، گریه، گوشه گیری و کاهش دقت در سر کلاس می نمود و یا باعث به هم ریزی نظم کلاس، سرزنش و استهزای دانش آموزان دیگر، نادیدهگرفتن حقوق آنان و ... می شد پایدار نبودن حالات عاطفی و مشاهده ی رفتار این دانش آموز مرا برآن داشت که با یاری خداوند نسبت به رفع این معضل اقدام نمایم و با انجام راه حل های مناسب تغییرات مثبتی را در رفتار او به وجود آورم.
نتیجه گیری
به نظر اینجانب اگر ما معلمان با دانش آموزان صادق باشیم و دوستانه به حل مشکلات آنها بپردازیم و در عمل و گفته های ما تفاوت بسیار نباشد و همچنینی چشم بسته به مسائل ننگریم و با بینشی درست و روشن برای رفع مشکل دانش آموزان خود اقدام نمائیم، موفقیت فراروی ماست.
پیشنهادات زیر ارائه می گردد.
1- به نکات مثبت رفتار دانش آموزان بیشتر توجه کنیم.
2- بدانیم که آرامش مانند خشونت آموختنی است.
3- مهارت خودکنترلی را به دانش آموزان آموزش دهیم
4- لغات احساسی دانش آموزان را بیشتر گسترش دهیم
5- نشانه های هشدار دهنده ی عصبانیت را شناسائی کنیم و در رفع آن بکوشیم
6- برای کنترل رفتارهای خشن مهارت های مربوط به آن را آموزش دهیم.