به نام خدا
موضوع : چگونه می توانم کیفیت زنگ ریاضی را در دبستان کودکان استثنایی توحید در پایه ی چهارم با استفاده از روش غیر نوشتاری بهبود بخشم؟
محقق : شیلان عزیزی خوش سیرت - 85-86
مقدمه
در دنیای پیچیده ی امروز، هیچ کس بی نیاز از تعلیم و تربیت نیست . امروز فعالیت در مدرسه و در امر آموزش، خود بخش عظیمی از زندگی انسانها شده است و دیگر نمی توان با طرز تلقی گذشته به شاگرد و تربیت او نگریست. همه ی ما با روشهای سنتی آموزش دیده ایم که امروزه این روشها جوابگوی نیازهای آموزشی دانش آموزان امروزی نمی باشد. در گذشته به خاطر می آورم که چگونه نشستن در کلاس، گوش دادن به صدای یکنواخت معلم، حفظ کردن بدون فهم مطالب درسی، دارد و اضطراب ناشی از امتحان و سرزنش معلمان و والدین موجب نفرت و گریز، از کلاس درس و محیط آموزشی می باشد.
بیان مساله
مدت 9 سال است که به عنوان معلم در مدارس کم توان ذهنی شهرستان سنندج مشغول به تدریس می باشم. همیشه در ساعات درس ریاضی، شاهد و غم و اندوه و بی توجهی و بی دقتی و کم حوصلگی در چهره بچه ها بدلیل نداشتن انگیزه کافی در یادگیری بودم. به همین دلیل کیفیت بخشی زنگ ریاضی را از جمله هدف های اصلی و سرلوحه کار آموزشی خود در سال تحصیلی جاری قرار دادم و تصمیم گرفتم تا با استفاده از روش های غیر نوشتاری و سرگرمی و کار گروهی و تجربیات اولیاء و همکاران و متخصصین امر به تقویت و پرورش قدرت تفکر و تفهیم درس به دانش آموزان در یادگیری ریاضی و روش های ابتکاری در این زمینه بپردازم.
معمولا همگان این تفکر را دارند که درس ریاضی درسی است غیر قابل فهم و از ریاضیات به عنوان غول در بین دروس مدارس نام می برند و همه کودکان و حتی خانواده آنها سعی دارند به زور هم که شده ریاضیات را مانند یک درس حفظ کردنی نگاه کرده و به خورد کودکان خود دهند.
امسال که در پایه چهارم مشغول تدریس بودم همچون سالهای گذشته وضعیت کلاس ریاضی به گونه ای بود که دانش آموزان به بهانه های مختلف می خواستند از انجام تکالیف ریاضی شانه خالی کنند. این وضعیت کلاس، چه برای من و چه برای دانش آموزان بسیار ناخوشایند و کسالت آور بود . لذا در این زمینه به مطالعاتی پرداختم و با مشورت با صاحب نظران تصمیم گرفتم تغییراتی در وضع زنگ ریاضی ایجاد کنم.
نتیجه گیری
از آنچه گذشت می توان نتیجه گرفت که با اجرای این روشها:
1- دانش آموزان به سمت ریاضی علاقه مند شدند و شور و نشاط آموختن در کلاس به وجود آمد
2- تمام بچه ها سعی می کردند تمرینات کلاسی را خودشان انجام دهند..
3- سعی می کردند مطالب را در کلاس یاد بگیرند.
4- والدین از نتایج حاصله بسیار خرسند بودند
5- تنوع و پویایی در تدریس و نحوه کلاس داری به یادگیری دانش آموزان کمک فراوانی کرد.
6- مشارکت در میان دانش آموزان و معلمان و دست اندرکان مدرسه افزایش یافت.